Terug naar alle projecten

Fujitsu / ING Bank, Projectmanager / Scrummaster (Apr 2019 – Jun 2020)

Eric leidt een aantal projecten:

  • De onboarding van ING Direct in Frankrijk, Italië en Spanje naar de standaard Werkplek Services die door Fujitsu beheerd worden. Ontwerp en architectuur hiervan vindt plaats in Nederland, bouw en support in India en de implementatie (test en gebruik) door de lokale IT Servicedesk en Netwerk teams. Het projectresultaat bestaat uit een aantal SCCM distributiepunten per land waarmee de laptops en desktops gestaged worden. Lokale homefolders en groepsfolders migreren we naar centrale datacenters. Budget €0,6 mln. Projectteam 16 personen.
    Eric heeft de PID opgesteld in samenwerking met architecten en de regie gevoerd over de uitvoering.
  • De migratie van Windows 7 naar Windows 10 devices in 11 andere Europese landen. De landen moeten dit in principe zelf doen, maar om de discipline te borgen is er met ieder land tweewekelijks een Skype call. Eric zet de issues die de landen ervaren op de backlog. In tweewekelijkse sprints worden de issues opgelost. Product Owner is iemand van ING, het team bestaat uit 4 Windows engineers en Eric vervult de rol van scrummaster. Budget €0,4 mln. Centraal team 4 personen; 28 personen in de landen.
  • Update van de Skype infrastructuur in de Nederlandse kantoren.
  • Office 365 Expressroute naar de Cloud – gefaseerde aanpassing van proxy’s.
  • Vulnerability Management – zorgen dat zowel op korte termijn als structureel alle servers beschikken over de noodzakelijke updates en veiligheidscertificaten.

Telefoon

+31 (0) 6 51 47 89 20